Volledig scherm
© pixabay.com

Echtpaar bestraft voor mishandeling vrouw in Aalst

AALST - De Arnhemse rechter heeft een echtpaar uit Rotterdam bestraft voor het mishandelen van een vrouw op 2 augustus aan de Maasdijk in Aalst. De 50-jarige vrouwelijke dader kreeg een werkstraf van 100 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk, voor in het gezicht slaan en veelvuldig stompen. Haar 44-jarige man kreeg een boete van 1500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Hij schopte het slachtoffer in ieder geval één keer toen ze op de grond lag.

De 50-jarige werd ook verdacht van bijten en slaan met de hak van een schoen, maar daarvoor vond de rechter te weinig bewijs. Het echtpaar kon niet worden veroordeeld voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, waar het OM de twee tijdens de rechtszaak donderdag van betichtte.
Het slachtoffer - van wie de woonplaats onbekend is - had verwondingen aan haar hoofd die gehecht moesten worden, een wond en een gekneusde duim en een zware hersenschudding. Ze zat onder het bloed. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis en hield blijvende schade, zo vertelde ze in de rechtbank. Zij eiste 8000 euro smartengeld van het stel. De rechter wees maar 750 euro toe.

Vechtpartijen
Het is namelijk niet duidelijk of alle verwondingen door de bewuste ruzie zijn gekomen. Er waren die avond nog twee vechtpartijen, waarbij de verdachten van donderdag niet waren betrokken maar het slachtoffer wel. Volgens getuigen heeft het die ook flink gedronken. De 50-jarige dader claimde dat ze bijna een oog kwijt was, omdat haar tegenstandster haar zou hebben aangevallen met een sleutelbos.
Het stel handelde uit zelfverdediging, zo hielden ze de rechter voor. Maar die oordeelde dat de 50-jarige wel degelijk de agressor was en dat haar man haar hielp.

Zaltbommel e.o.