Volledig scherm
Maykel van der Stam in een van de vernieuwde ruimtes in 't Gement. © Sharon Willems

Een frisse wind waait door ’t Gement in Aalst

AALST- Hij is naar eigen zeggen ‘helemaal gesloopt’, maar het resultaat mag er zijn. Na vijf weken hard werken heropent Maykel van der Stam vrijdagavond ’t Gement in Aalst. Het zalencomplex, voorheen dorpshuis genoemd, werd in een modern jasje gestoken.

Van der Stam is geen onbekende in de horecawereld. Met zijn bedrijf Van der Stam Horeca wist hij van Partycentrum Gambora in Gameren een succesvolle onderneming te maken.

Hij hoopt dit nu in Aalst nog eens over te doen. In juli begon Van der Stam met het moderniseren van ’t Gement. ,,We hebben alles in een paar weken tijd gedaan. Ik zag in mijn hoofd het plaatje al helemaal voor me, het is precies zo geworden als ik in gedachten had. Dat heeft best wel bloed, zweet en tranen gekost. Geregeld waren we tot 23.30 uur aan het werk.”

Veel werk
Zo’n overname kost niet alleen veel werk, maar ook veel geld. ,,Ik heb erg veel geïnvesteerd, maar ik heb vertrouwen in het vernieuwde Gement.” Er is een knusse welkomsthal, er zijn meerdere vergaderzalen en een ‘pianozaal’ die dienst kan doen als trouwlocatie.

Reserveringen
Het complex heeft een chiquere uitstraling en werd omgedoopt tot ‘zalencomplex’. Of men op een chiquer ‘dorpshuis’ in Aalst zit te wachten? ,,Ik denk het wel. De eerste reserveringen staan in ieder geval al vast, terwijl deze mensen het niet eens van binnen hebben gezien.”

Van der Stam nodigt iedereen uit om vrijdagavond 19 augustus vanaf 20.00 uur een kijkje te komen nemen in het vernieuwde zalencentrum.

Zaltbommel e.o.