Volledig scherm
ProRail heeft de spoorboom gerepareerd. © Twitter/Ploegleider Michael

Eerste ongeluk tijdens test tienminutenregeling NS: vuilniswagen klem tussen spoorbomen bij Bruchem

BRUCHEM - Een optrekkende vuilniswagen kwam woensdagochtend klem te zitten tussen gesloten spoorbomen. Waarschijnlijk is dat het gevolg van de nieuwe tienminutendienstregeling, waarbij er meer treinen rijden op het traject Utrecht-Den Bosch. 

Een woordvoerder van ProRail zegt dat de chauffeur van de vuilniswagen netjes wachtte voor het rode licht. Toen de spoorbomen weer open gingen en de rode lichten uit, stak de wagen over. Maar nog tijdens het optrekken gingen de bomen opnieuw dicht voor een nieuwe trein. De langzaam optrekkende vuilniswagen van Avri reed op dat moment nog op het spoor. De chauffeur zag geen andere uitweg dan de spoorboom stuk te rijden. 

Het is het eerste ongeluk op het spoor sinds de NS vorige week woensdag is gestart met wekelijkse testdagen met treinen die elke tien minuten rijden. Er komen daardoor meer treinen door Bruchem. Op de eerste testdag waren er geen ongelukken en ook op deze woensdag ging het verder goed. Wel moeten mensen langer wachten bij spoorbomen, zoals in Vught

Vaker gebeurd

Toch kan ProRail nog niet met zekerheid zeggen of dit ongeluk alleen te wijten is aan die nieuwe dienstregeling. ,,Goederentreinen rijden ook niet op vaste tijden, dus dit is een situatie die vaker is voorgekomen'', aldus de woordvoerder. ,,Maar het is zeker één van de dingen die gemonitord wordt tijdens onze test.'' 

Het gebeurt volgens ProRail zo'n drie à vier keer per jaar dat een spoorboom op deze manier wordt aangereden. 

De spoorboom bij Bruchem is woensdagmiddag weer gemaakt. Het treinverkeer moest de overgang enige tijd wat langzamer passeren.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Zaltbommel e.o.