Volledig scherm
© Gemeente Zaltbommel

Enquête over huisvesting van arbeidsmigranten in Zaltbommel nog twee dagen in de lucht

ZALTBOMMEL - De lijst met 26 vragen over de huisvesting van arbeidsmigranten in Zaltbommel staat nog twee dagen online. De uitslag neemt de gemeente mee bij het maken van nieuw beleid hierover. 

Bijeenkomsten met speciale panels, een publieksenquête en hopelijk ook nog gesprekken met arbeidsmigranten zelf. Het Zaltbommelse college doet er alles aan om zoveel mogelijk informatie te verzamelen voordat de nieuwe beleidsregels voor de huisvesting van arbeidsmigranten aan het papier worden toevertrouwd. 

Houtskoolschets

De vragenlijst, die online door iedereen kan worden ingevuld, is tot en met dinsdag 23 oktober te vinden in het nieuwsoverzicht op de website van de gemeente Zaltbommel. Wie niet de beschikking heeft over een computer, kan de vragen ook telefonisch beantwoorden, via 085-4860103. ,,We willen iedereen de mogelijkheid geven om mee te praten", zegt wethouder Gijs van Leeuwen. ,,Begin november gaan we de uitslagen analyseren. Aan het einde van die maand hopen we een houtskoolschets te hebben van het nieuwe huisvestingsbeleid voor arbeidsmigranten. Begin december beleggen we weer een bijeenkomst met de panels en de gemeenteraad. We koersen op vaststelling van het beleid in het voorjaar van 2019.”