Volledig scherm
Groep 8 van basisschool De Wegwijzer plant samen met wethouder Looijen de eerste boom bij de nieuwe rotonde in Nederhemert. © foto RGBStock

Even een momentje voor langgekoesterde rotonde in Nederhemert-Noord

NEDERHEMERT - Met het planten van 34 bomen wordt de rotonde op de kruising Maas-Waalweg-Nederhemertsekade in Nederhemert-Noord vrijdag 24 november officieel geopend.

Er wordt inmiddels al maanden gebruik van gemaakt, van de rotonde op de kruising Maas-Waalweg-Nederhemertsekade ter hoogte van Nederhemert-Noord. Maar de gemeente Zaltbommel meent dat er toch nog even officieel stilgestaan moet worden bij de realisatie van deze langgekoesterde wens. 

Quote

Op deze manier willen we de Dorpsraad van Nederhe­mert in het zonnetje zetten.

Wethouder Han Looijen

,,Op die manier willen we de Dorpsraad in het zonnetje zetten", verklaart wethouder Han Looijen. Het was immers die club  die, in navolging van de roep vanuit het dorp, al jaren ijverde voor een veiligere kruising. Vooral voor de schoolkinderen die dagelijks de oversteek moeten maken en zeker ook met het oog op het doortrekken van de Maas-Waalweg richting Well. De nieuwe rotonde is overzichtelijk en voorzien van vrijliggende fietspaden.

Groep 8 van basisschool De Wegwijzer plant vrijdag 24 november samen met wethouder Looijen de eerste boom en helpt bij het planten van lindebomen en elzen in de berm van de Zietfortseweg en de Riemerstraat. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement