Volledig scherm
© PZC

Extra parkeerplekken station Zaltbommel mogelijk via project Spoorveste

ZALTBOMMEL - Als er extra parkeergelegenheid gevonden moet worden in het stationsgebied in Zaltbommel, dan kan dat wellicht via een gecombineerde voorziening binnen Spoorveste. Dat antwoordt het college van B en W op vragen van de VVD, naar aanleiding van de weer dichtslibbende parkeerplaatsen.

Met Spoorveste doelt het college op het plan voor een Leisure Dome in de driehoek tussen de snelweg A2 en het spoor bij het NS-station. Bij deze vermaakhoek zouden volgens de ontwikkelaar duizend parkeerplaatsen moeten komen.

Inhoudelijk wil het college nu nog niks kwijt over de stand van zaken rond dit plan. „Wij praten met de potentiële ontwikkelaar over een mogelijke combinatie van de parkeerfunctie bij Spoorveste voor het station. Wordt dat concreter, dan gaan we ook kijken of er subsidiemogelijkheden zijn.”

Extreme drukte
De huidige stationsomgeving is de afgelopen jaren al flink opgeknapt, stellen B en W. Het beeld dat de VVD schetst over de parkeerplaatsen klopt volgens hen. Die staan weer regelmatig ‘vol of zo goed als vol’. In december is er volgens het college drie keer sprake geweest van extreme drukte, waarbij er hinderlijk werd geparkeerd: „Hiervoor is twaalf keer een proces-verbaal opgemaakt. Het station is een dagelijks aandachtspunt in de ronde van de boa’s.”

Zaltbommel e.o.