Flinke delen van de schilderingen in de Fiepstunnel in Zaltbommel worden ontsierd door spetters, sprietjes en spinnenwebben. De gemeente laat weten dat er dit voorjaar een poetsbeurt volgt.
Volledig scherm
Flinke delen van de schilderingen in de Fiepstunnel in Zaltbommel worden ontsierd door spetters, sprietjes en spinnenwebben. De gemeente laat weten dat er dit voorjaar een poetsbeurt volgt. © Annemiek Steenbekkers/BD

Fiepstunnel in 'De stad van Fiep Westendorp' kan wel een poetsbeurtje gebruiken

ZALTBOMMEL - De gemeente presenteerde vorige week vol trots nieuwe onderborden onder de blauwe plaatsnaamborden: Welkom in de stad van Fiep Westendorp. Ondertussen is een andere blikvanger, de Fiepstunnel, even niet zo'n visitekaartje.

Flinke delen van de schilderingen in de fietsers- en voetgangerstunnel die onder de Van Heemstraweg/N322 door loopt worden ontsierd door spetters, sprietjes en spinnenwebben. 

De tunnel werd vorig jaar juli geopend ter ere van de 100ste geboortedag van de in Zaltbommel geboren en getogen illustratrice van onder meer Jip en Janneke. 

Provincie (tunnel) en gemeente (schilderingen) zorgen samen voor het onderhoud. Die laatste laat weten dat er nog dit voorjaar gepoetst gaat worden. 

Het onderhoud van de Fiepstunnel in Zaltbommel is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van provincie (tunnel) en gemeente (tekeningen).
Volledig scherm
Het onderhoud van de Fiepstunnel in Zaltbommel is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van provincie (tunnel) en gemeente (tekeningen). © Annemiek Steenbekkers/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement