Forse schade bij zeer grote brand in droogmachine van bedrijf in Poederoijen

POEDEROIJEN - In een bedrijfspand aan de Munnikenlandse Maaskaade in Poederoijen woedt sinds 03.10 uur een zeer grote brand. De machines in het gebouw kunnen als verloren worden beschouwd. 

Het gaat om het gebouw waarin de droogmachine staat van veevoederbedrijf Covaco. Brandweerwagens uit de hele Bommelerwaard, maar ook uit Waalwijk en Tiel zijn opgeroepen. Met een grootwatertransport wordt water uit de Afgedamde Maas gehaald, drie hoogwerkers proberen het vuur in het hoge gebouw te bestrijden. 

Het is voor de brandweer te gevaarlijk om naar binnen te gaan. Het is daarom moeilijk om het vuur te bestrijden, zegt de brandweer van Brakel. De brand, die in de eerste fase uitslaand was, kan alleen worden bestreden van buitenaf. Brandweermannen verwijderen daarom gevelplaten, om beter bij het vuur te komen. 

De rook trekt richting Zuilichem, al hebben daar in het landelijke gebied weinig mensen last van. 

De brandweer is tot het einde van de middag bezig met het nablussen van de brand.

Derde keer in jaar tijd

Het is al de derde keer dit jaar dat er brand uitbreekt bij het bedrijf. In maart had de brandweer grote moeite met het blussen van de droogmachine op de derde verdieping. De schade bleef toen beperkt. 

Drie maanden later, in juni, brak brand uit in een van de hallen waar ovens staan. Ook toen was er van buitenaf weinig van de brand te zien, maar was er wat schade. 

Meerdere bedrijven

Op het complex aan de Munnikenlandse Maaskade zijn meerdere bedrijven gevestigd. De beelden van een drone, gemaakt in juni, geven een goed beeld van van het terrein. 

Volledig scherm
De brand bij het veevoederbedrijf in Poederoijen. © Bart Meesters
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement