Volledig scherm
© Thinkstock

Geen metershoge reclamewand bij Nivo Sparta Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Volgens het nieuwe reclamebeleid van de gemeente Zaltbommel, dat de raad 14 juli bespreekt, mag tot een hoogte van vier meter reclame op ballenvangers aangebracht worden. Dat uitgangspunt leidde donderdagavond tot vragen tijdens de carrouselvergadering.

De Zaltbommelse voetbalclub Nivo Sparta heeft op het nieuwe sportcomplex De Watertoren behalve achter de goals ook langs het nieuwe stuk van de N322 over een flinke lengte een vier meter hoog hekwerk geplaatst.

Hek volhangen
„Betekent dat dat we straks over een gigantische lengte reclame te zien krijgen of is daar nog enige restrictie op?”, vroeg Nico van Wijk (PvdA) zich af. „Lastig vraagstuk, de ballenvangers”, gaf wethouder Adrie Bragt toe. „Het stuk was geschreven voordat we het hek zagen verrijzen. Het begrip ballenvanger strookt niet helemaal met wat er nu staat. Dit hek volledig volhangen met reclame gaat ons te ver.”

Inkomsten
​Nivo Sparta is op de nieuwe stek voor een belangrijk deel afhankelijk van reclame-inkomsten. Om het hoofd boven water te kunnen houden moet de club naar eigen zeggen jaarlijks 30.000 tot 40.000 euro genereren. Bragt: „Voor Nivo Sparta is een apart ontwerp nodig. Daar gaan we met de club naar kijken.”

Zaltbommel e.o.