Volledig scherm
Archieffoto. © Thinkstock

Geen motorcross op terrein Nivo Sparta Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Er komt geen eenmalige motorcrosswedstrijd op het terrein van Nivo Sparta, nadat de voetbalclub daar vertrokken is. De gemeente Zaltbommel werkt niet mee.

Het plan was ontstaan bij MSV De Waal. Dit is de club die in het verleden ook de crosses in de uiterwaarden organiseerde. "We willen zo graag die sfeer nog eens terug halen”, legt Teun Beumer van. Er was zelfs al een datum geprikt: 27 augustus.

Duur zand
Maar het feest gaat niet door. "Het is jammer dat de club het nieuws al naar buiten heeft gebracht voordat met ons is overlegd”, zegt wethouder Han Looijen. "We willen geen spelbreker zijn, maar op het terrein van Nivo kan echt niet. Daar ligt een laag duur zand, speciaal voor voetbalvelden en dat willen we hergebruiken."

Alternatief
Volgens Looijen is er wellicht een alternatief: op de plek van de gekapte boomgaard langs de A2. "Maar dat kan niet meer dit jaar. Voor een dergelijk evenement moet lang van tevoren een vergunning aangevraagd worden. Dat heeft te maken met de veiligheid. De club denkt hier nu over na.”

Zaltbommel e.o.