Volledig scherm
© Iris van Iiersel

‘Gekkenhuis’ bij uitverkoop kringloopwinkel

ZALTBOMMEL- Jong, oud, rijk of met een minder gevulde portemonnee: iedereen kan zijn slag slaan bij de Spullewaard in Pand9. Tot en met zaterdag werd de kringloopwinkel extra goed bezocht, want in verband met de zomersluiting gold een korting van 50 procent op alle producten.

Dat het winkelpubliek wel te porren was voor wat extra korting, bleek tijdens de eerste dag van de uitverkoop. “Dinsdag begonnen we met ‘uitverkopen’”, vertelt bedrijfsleider Nicole Riet. “Het was een gekkenhuis. Er waren zelfs mensen bij die, voordat de uitverkoop begon, vroegen of we spullen achter konden houden zodat ze het dinsdag konden kopen. Dat is niet helemaal eerlijk, dus dat deden we niet, maar we hebben ondanks dat een heleboel blije mensen de deur uit zien gaan.”

De rest van de week keerde de rust wat meer terug. “Wij denken dat het warme weer daar wel een rol in heeft gespeeld. Daarnaast zijn er al veel goede vondsten uitgegaan op de eerste dag.” Ruim tachtig vrijwilligers werken samen in de succesvolle kringloopwinkel, die in 2014 verhuisde naar Pand9. De sluiting duurt tot en met 22 augustus.

Volledig scherm
© Iris van Iersel

Zaltbommel e.o.