Volledig scherm
Goos den Hartog (Waterschap Rivierenland), Ien Stijns (directeur Slot Loevestein) en de Zaltbommelse wethouder Adrie Bragt openen officieel de nieuwe toegangsweg.

Gemeente wil toegangsweg Slot Loevestein Poederoijen vee-vrij maken

POEDEROIJEN - De gemeente Zaltbommel wil dat er in het nieuw ingerichte Munnikenland voorzieningen komen die automobilisten beschermen tegen overstekend wild. Het gaat hierbij om de Schouwendijk, de toegangsweg naar Slot Loevestein.

In het onlangs opgeleverde Munnikenland heeft de rivier de Waal weer vrij spel. In het gebied lopen konikpaarden en wilde runderen rond. Nu nog in afgezette delen, maar het is de bedoeling dat ze zich straks vrij door het hele gebied bewegen. Zaltbommel vreest ongelukken op de enige weg die door het gebied loopt, van de N322 naar Loevestein, en vraagt Waterschap Rivierenland nu om een oplossing.

Oversteekplaatsen en wildroosters
Langs de weg moet een hekwerk komen, zodat de dieren niet zomaar de rijbaan op kunnen lopen. Enkele oversteekplaatsen met waarschuwingsborden en wildroosters moeten ervoor zorgen dat de dieren toch naar de andere kant kunnen. Zaltbommel wil de weg pas gaan beheren, als deze voorzieningen zijn aangebracht.

Zaltbommel e.o.