Volledig scherm
Toekomstig kerkelijk centrum aan de Dorpsstraat in Aalst. © Cor de Kock

Gemeente Zaltbommel en Herstel Hervormde Gemeente moeten samen grenzen stellen aan gebruik boerderij

ARNHEM/ZALTBOMMEL – Bewoners van de Dorpsstraat in Aalst en de Hersteld Hervormde Gemeente (HHG) moeten samen proberen de grenzen vast te stellen aan het gebruik van de monumentale boerderij in de straat als verenigingsgebouw van de kerk. Lukt dat niet, dan zal de bestuursrechter in Arnhem over de zaak beslissen.

Dat is de bestuursrechter dinsdag overeen gekomen met de twee partijen, die allebei bezwaar hebben aangetekend tegen de omgevingsvergunning van de gemeente Zaltbommel. De kerkgemeenschap mag volgens deze vergunning de boerderij gebruiken voor bijeenkomsten en activiteiten.

Niet duidelijk
Maar de bewoners vinden dat de gemeente niet duidelijk heeft aangegeven wat de grenzen aan het gebruik zijn. Zij vrezen geluidsoverlast en verkeersdrukte in de smalle en rustige Dorpsstraat. Er zou door onduidelijkheid in het besluit ruimte zijn voor ongebreidelde groei van het aantal activiteiten. Dus moeten de 2 partijen in gesprek met elkaar.

Mediator
Als het aan de bewoners ligt, zal het gesprek door een mediator worden geleid. Het vertrouwen in een goede afloop heeft door de lange duur en de vele onduidelijkheden inmiddels een flinke deuk opgelopen. Lukt het niet om binnen enkele weken zicht te krijgen op een gezamenlijke oplossing, dan zal de bestuursrechter over zes weken uitspraak doen.

Zaltbommel e.o.