Volledig scherm
De gemeente Zaltbommel verwacht niet dat het nog tot aankoop van de woning van de 56-jarige 'terrorbuurman' in de Schoolstraat in Gameren gaat komen. © copyright Marc Bolsius

Gemeente Zaltbommel gelooft niet meer in aankoop huis 'terrorbuurman' Gameren

ZALTBOMMEL - De gemeente Zaltbommel verwacht niet dat het nog tot aankoop van de woning van de 56-jarige 'terrorbuurman' in de Schoolstraat in Gameren gaat komen. 

Burgemeester Peter Rehwinkel sprak vorige week donderdag met de advocaat van de man die terecht staat omdat hij een buurman met een baksteen tegen het hoofd sloeg. 

Quote

We zijn niet tot overeen­stem­ming gekomen. Het ziet er ook niet naar uit dat dit gaat gebeuren.

Woordvoerder, Gemeente Zaltbommel

,,We vernamen dat de bereidheid er zou zijn om de woning te verkopen, vandaar dat we toen meteen een afspraak hebben ingepland'', zo meldt de gemeente. ,,In dit gesprek zijn we niet tot overeenstemming gekomen. Het ziet er ook niet naar uit dat dit gaat gebeuren. ''

Op de hoogte van het bod gaat de gemeente niet in. In eerste instantie schermde de man met een bedrag van zes ton, later zei hij voor drie ton te willen 'oprotten'.

Overlast

Het incident met de baksteen dateert van vorig jaar oktober, maar de man zorgt volgens de buurt al ruim twintig jaar voor flinke overlast. Mensen naroepen en -rennen, naar binnen gluren, intimideren, bedreigen en schelden.

De officier van justitie eist 24 maanden cel, waarvan 11 voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Plus opname in een kliniek. Op 16 augustus doet de rechter in Zutphen uitspraak. 

Maatregelen

Komt het tot een terugkeer in Gameren, dan heeft de gemeente volgens de naaste buren al een aantal maatregelen voorbereid zoals een gebiedsverbod, een contactverbod en cameratoezicht.