Volledig scherm
De locatie van bouwplan Virieupark. © Roy Lazet

Gemeente Zaltbommel kan verder met bouwplan De Virieupark

ZALTBOMMEL - Een ruime meerderheid van de Zaltbommelse raad heeft donderdagavond ingestemd met het beeldkwaliteitsplan voor nieuwbouwproject De Virieupark. Daarmee is voor de gemeente Zaltbommel een belangrijke hobbel genomen, want de vaststelling van het beeldkwaliteitsplan is een ontbindende voorwaarde bij de grondverkoop aan projectontwikkelaar Trebbe.

Opnieuw ging het in de raadszaal donderdagavond vooral over geluid, fijnstof en gezondheidsrisico's. Daarover bestaan zorgen vanwege de ligging van het 107 woningen tellende bouwplan die bij snelweg A2 en het spoor Utrecht-Den Bosch. De woningen moeten komen op het voormalige fabrieksterrein van Van Voorden Gieterij en de agrarische gronden naast de snelweg.

Praktisch redeneren
Na veel vijven en zessen kwam het met vijftien stemmen voor - Kees Metz (ZVV), Frits van der Schans en de radicaal geswitchte PvdA-fractie waren tegen - toch tot brede instemming met het voorgestelde beeldkwaliteitsplan. Ook daarover is de raad niet bepaald enthousiast, maar uiteindelijk werd er ook praktisch geredeneerd. Die kale vlakte heeft al heel veel geld gekost, verwoordde Metz als fractievoorzitter het standpunt van een meerderheid van ZVV: „Het wordt tijd dat die investering zichzelf terugverdient.''

Zaltbommel e.o.