Volledig scherm
De Poorterij in Zaltbommel © Marcel Linssen/BD

Gemeente Zaltbommel stapt versneld uit NV De Poorterij

ZALTBOMMEL - De gemeente Zaltbommel wil zich versneld terugtrekken uit NV De Poorterij. Het streven is om het stokje uiterlijk 1 juli 2016 over te dragen aan een partij van buitenaf. Gesprekken daarover zijn volgens wethouder Kees Zondag al gaande.

De NV maakt deel uit van de constructie rond de Poorterij die sinds 1 januari 2014 van kracht is. De NV, met daarin voor de helft de gemeente Zaltbommel en voor de andere helft Bommelaar Piet Leijten, beheert en verhuurt de gebouwen van het Poorterij-complex. De exploitatie van De Poorterij is in handen van een commerciële partij (de CMN-groep uit Rosmalen). En dan is er nog de stichting Podiumkunsten die jaarlijks 150.000 euro gemeentelijke subsidie krijgt voor de theaterprogrammering.

Eerder dit jaar bleek dat de gemeenteraad moeite had met de dubbele rol van Kees Zondag, als wethouder en als bestuurder van de NV. Aan dat laatste komt nu versneld een einde. De bedoeling was sowieso dat de gemeente na vier jaar uit de NV zou stappen, dus uiterlijk 1 januari 2018. Het streven is nu om dat anderhalf jaar eerder te doen.