Volledig scherm
Arctic Challenge team 2Gether back on track © I Viersel

Gezonde spanning voor Arctic Challenge

ZALTBOMMEL - De deelnemers van de Arctic Challenge zijn zaterdag vertrokken. Binnen negen dagen tijd wordt er door de teams zo'n zes tot zevenduizend kilometer afgelegd naar een bestemming voorbij de Noordpoolcirkel.

Dit jaar is het alweer de zestiende editie van de Arctic Challenge, die start op 13 januari en eindigt op 21 januari. Voor een groot deel bestaat de tour uit rijden over sneeuw en ijs. Er rijden 36 teams mee, uitgezonderd mediawagens en organisatie. 

Veel teams hebben al vaker meegedaan, maar voor Elian Daris en Suzanne van der Poel van team 2Gether back on track en Mariusz Golaszewski en Kamila Dolasinska van team Mr & Mrs Polska is het de eerste keer. ,,Het was voor mij iets wat op mijn bucketlist stond", aldus Elian Daris van team 2Gether back on track. ,,Ik zag het vijf jaar geleden op televisie en het bleef me bij. Twee jaar geleden vroeg ik of Suzanne mee wilde doen en zij stemde in. Toen was het plaatje rond."

Golaszewski en Dolasinska waren specifiek op zoek naar een mooie en uitdagende reis. ,,Ik zag de Arctic Challenge ook op televisie voorbij komen", aldus Golaszewski. ,,Het lijkt ons fantastisch om de Noordkaap te bereiken. Het is ook ons doel om onderweg zoveel mogelijk mooie dingen te kunnen zien." Het stel was wel zenuwachtig. ,,We hebben best slecht geslapen, maar we zijn er klaar voor."

Veel teams zamelen voor deze rit geld in voor een goed doel dat ze zelf uitkiezen. De -tijdelijk- roze gekleurde auto van Daris en Van der Poel verraadde het goede doel al. ,,Wij rijden voor Pink Ribbon", aldus de twee. ,,Wij hebben zelf allebei borstkanker gehad en overwonnen. Daardoor is het extra bijzonder dat we via deze weg ook iets terug kunnen geven." Golaszewski en Dolasinska rijden voor Amref Flying Doctors. "Ik leerde een vrouw kennen op de basisschool van onze kinderen", aldus Dolasinska. "Samen met twee andere mensen doet ze mee aan de Africa Classic fietstocht. We willen ze graag ondersteunen voor die bijzondere reis op de fiets."

Op zondag 21 januari komen de teams rond 15 uur aan op de markt in Zaltbommel.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Zaltbommel e.o.