Volledig scherm
School voor Praktijkonderwijs De Brug in Zaltbommel. © copyright Marc Bolsius

Goede waardering door inspectie voor school De Brug in Zaltbommel

ZALTBOMMEL - School voor Praktijkonderwijs De Brug in Zaltbommel heeft van de Inspectie van het Onderwijs de waardering 'goed' gekregen. Daarmee is De Brug, die 114 leerlingen telt, de kleinste school in het voortgezet onderwijs die deze kwalificatie heeft gekregen.

Overigens zullen er nog veel meer scholen volgen, want de Inspectie van het Onderwijs heeft in 2017 een nieuw onderzoekskader ontwikkeld. De waardering 'goed' bestond voorheen nog niet; niet alle scholen zijn door de Inspectie met deze andere normen doorgelicht. 

In het rapport staat dat op De Brug zorgvuldig gekeken wordt naar elke leerling. ,,Sterk is dat de leerling en de ouders hier nauw bij zijn betrokken. In principe heeft de leerling de leiding over zijn eigen ontwikkeling. Wanneer dat om welke reden ook niet gaat, staan de docenten klaar om te helpen. Met regelmaat worden de leerlingen besproken en wordt gekeken of de ontwikkeling nog naar verwachting verloopt."

Kleine groepen

Wat is het geheim van De Brug? Deels zit dat in het leerkrachtenbestand: gericht op maatwerk in kleine groepen en veel aandacht besteden aan de professionalisering van de leraren. Maar er speelt veel meer mee, zegt directeur Hans van Gent. ,,Onze leerkrachten zijn heel gedreven. Ze hebben heel bewust voor deze specifieke groep leerlingen gekozen, die bijna allemaal na de basisschool of het speciaal onderwijs een grote leerachterstand hebben opgelopen. De leerkrachten willen deze kwetsbare groep zo goed mogelijk vooruit helpen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Zaltbommel e.o.