Volledig scherm
© Thinkstock

Groen gekleurde voorstellen bij begrotingsraad Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Door de aanschaf van zonnepanelen te vergemakkelijken, hoopt de gemeenteraad een impuls te geven aan de Bommelse duurzaamheidsambitie.

Het doel is om voor 2020 zestien procent duurzame energie op te wekken. De raad ziet niet zitten dat dát gaan lukken en besloot donderdag tijdens de begrotingsraad extra geld uit te trekken. Een bedrag van 50.000 euro voor een periode van drie jaar om particulieren te stimuleren zonnepanelen aan te schaffen. Op de VVD na kon iedereen zich daar in vinden, ook het college van B en W.

Duurzaam
Raad en college vonden elkaar ook bij het idee om te komen tot de oprichting van een fonds voor duurzaamheidsleningen voor organisaties, verenigingen en scholen. En bij het plan om bij de verkoop van gemeentegrond aan projectontwikkelaars voortaan te verlangen dat er alleen energieneutrale woningen op worden gebouwd.

Kosten
Vanuit de ChristenUnie - met steun van ZVV, VVD en uiteindelijk ook PvdA en SGP - kwam het voorstel om de automatische inflatiecorrectie voor wat betreft de lokale lasten voor inwoners eenmalig niet door te voeren. Iets wat volgens deze partijen best kan nu de begroting 2017 een voordeel van 180.000 euro laat zien. Deze maatregel scheelt de gemeente ruim een ton aan inkomsten.

Zaltbommel e.o.