Volledig scherm
© Bart Meesters/Meesters Multi Media

Grote hoeveelheid drugsafval gevonden nabij wegrestaurant De Lucht in Bruchem

* UPDATE 20.53 uur * ZALTBOMMEL - Een bestelbus vol met drugsafval is dinsdagavond aangetroffen aan de Parallelweg in Bruchem, nabij wegrestaurant De Lucht. Volgens de politie bevonden zich in het voertuig een groot aantal kleine vaten en 1 groot vat, vermoedelijk met XTC-afval.

De Parallelweg werd dinsdagavond tijdelijk afgesloten voor verkeer. 3 brandweerwagens waren aanwezig, net als de adviseur gevaarlijke stoffen (AGS). Om hoeveel vaten het precies gaat, is niet duidelijk. Ook is het onbekend van wie de blauwe bestelbus is.

Problemen
Een bergingsbedrijf kwam dinsdagavond ter plaatse om de volgeladen bestelbus af te voeren. Op verzoek van de politie moest het voertuig zó worden getakeld dat er geen afval kon lekken. Het aanwezige bergingsbedrijf kon de zware bus niet aan, waardoor er later op de avond een heftruck arriveerde om de drugsbus af te voeren.

Onderzoek
2 politiewagens, 3 brandweerwagens en 2 bergingsvoertuigen vertrokken dinsdagavond naar de gemeentewerf in Gameren om de inhoud van de bestelbus verder te onderzoeken.

Zaltbommel e.o.