Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Andrey Tirakhov/Thinkstock

Haarscheurtjes Merwedebrug leidt tot bezorgdheid in de Bommelerwaard

ZALTBOMMEL - Haarscheurtjes in de brug bij Gorinchem zijn voor Rijkswaterstaat aanleiding voor een drastisch besluit: vrachtwagens en bussen mogen daar de rivier niet meer oversteken. Dat betekent nog meer verkeer op de toch al zwaar belaste A2.Al dat extra verkeer dat richting de A2 komt, zorgt in Zaltbommel al voor de eerste bezorgde reacties.

Een officieel collegestandpunt is er nog niet, maar wethouder Adrie Bragt liet dinsdagochtend desgevraagd al doorschemeren dat hij wel wat problemen op de streek af ziet komen. „Niet alleen nog meer verkeer op de snelweg, maar ook een zwaardere belasting van de Van Heemstraweg (N322, red.).”

Het veer Brakel - Herwijnen zal de komende tijd op verzoek van Rijkswaterstaat vaker varen. Dat zorgt voor extra (vracht)verkeer in Brakel zelf. „We houden dat nauwlettend in de gaten en hebben daarover contact met Rijkswaterstaat”, meldt een woordvoerder van de gemeente Zaltbommel.

Nog geen klachten
„Ik heb nog geen enkele chauffeur horen klagen. Zij passen er meestal wel een mouw aan”, zegt een woordvoerder van transportbedrijf Vanopzeeland uit Hedel, dat met 65 vrachtwagens op pad gaat. „Het nemen van een omweg kost natuurlijk geld en tijd. Misschien zijn klanten bereid om voorlopig twee keer per week een levering te krijgen in plaats van drie keer”, aldus de woordvoerder.

Volg het laatste nieuws over de situatie rondom de Merwedebrug op bd.nl/merwedebrug.

Zaltbommel e.o.