Volledig scherm
De Prins Willem Alexanderstraat is naast woonstraat ook een toegangsweg naar het dorp, stelt de gemeente Zaltbommel. Het nemen van nog meer snelheidsremmende maatregelen zou het (vracht)verkeer teveel belemmeren. © GoogleStreetview

Hardrijders laten zich maar lastig beteugelen in Gameren

GAMEREN - Op het gedeelte van de Prins Willem Alexanderstraat in Gameren waar 30 kilometer per uur is toegestaan, wordt nog altijd te hard gereden. Dat antwoordt de gemeente Zaltbommel op schriftelijke vragen van de SP.

De politie heeft diverse controles gehouden en er zijn onder meer snelheidsremmende maatregelen aangebracht en een attentieverhogende markering op het kruispunt met de Johannes van Rijswijkstraat.

Toegangsweg

Heel veel meer is niet mogelijk volgens de gemeente. 'De Prins Willem Alexanderstraat is naast woonstraat ook een toegangsweg naar het dorp. Het nemen van nog meer maatregelen zou het (vracht)verkeer teveel belemmeren. Wij monitoren de situatie met verkeerstellingen. Wellicht dat in de toekomst een andere situatie ontstaat als het vrachtverkeer via de nieuwe rotonde bij Startstraat-N322 kan rijden'.

  1. Tot 100 miljoen euro schade door Chickfriend van Nederhemertse bestuurder, crisis niet voorbij

    Tot 100 miljoen euro schade door Chick­friend van Nederhe­mert­se bestuurder, crisis niet voorbij

    NEDERHEMERT - Eierboeren lijden nog steeds onder de gevolgen van de fipronil-crisis die een jaar geleden uitbrak. Met name Duitse afnemers willen nog steeds geen Hollandse eieren voor menselijke consumptie kopen. Een jaar geleden bleek dat het bedrijf Chickfriend, van bestuurder Mathijs IJ. uit Nederhemert, in stallen het verboden bestrijdingsmiddel fipronil had gebruikt tegen bloedluis bij kippen.

Zaltbommel e.o.