Volledig scherm
De muzikale groep, bestaande uit vijf personen, was deze avond in een wat minder grote bezetting aanwezig. © Iris van Iersel

Het Bommels GeneugHt brengt mensen samen in Nieuwaal

NIEUWAAL- Het Bommels GeneugHt probeert mensen in de regio samen te brengen en aan het zingen te krijgen. Zaterdagavond hielden ze voor het eerst een liederentafel bij Ons Trefpunt in Nieuwaal.

Zaterdagavond was nogal een pechavond voor Het Bommels GeneugHt. De muzikale groep, bestaande uit vijf personen, was deze avond in een wat minder grote bezetting aanwezig. “Helaas is onze zanger momenteel ziek én mijn vrouw Anneke, ook onderdeel van Het Bommels GeneugHt, ligt in het ziekenhuis”, vertelde Klaas van Harten. “Maar we wilden niet afzeggen, we maken het met z’n drieën ook gezellig. Zelf zijn we helaas geen zangers, maar we hopen dat er wat mensen in het publiek zullen opstaan. Dit gebeurt meestal wel als wij een muzikale avond verzorgen.”

Sfeer
Het Bommels GeneugHt staat afwisselend voor een handjevol tot wel honderd mensen. Ons Trefpunt stond dan wel niet afgeladen vol, maar om de invulling van de zang hoefde Van Harten zich niet druk te maken. “We weten nooit precies hoeveel mensen er gaan komen, het is voor ons ook even aftasten. Toch zit ik er niet mee als er maar een paar mensen naar ons komen kijken. Als de sfeer goed is en de mensen er zin in hebben, dan komt het altijd wel goed.”

Het mooiste aan onderdeel zijn van een muzikale groep? “In principe zou een ‘vreemdeling’, iemand die helemaal niet uit de buurt komt, ook naar de liederentafel kunnen komen”, vertelde Beliën. “Zingen brengt mensen samen, het verbroedert. Dan is het niet meer belangrijk waar iemand vandaan komt of wat zijn afkomst is.”

Zaltbommel e.o.