Volledig scherm
© Thinkstock

Hobbyboer Poederoijen die dieren verwaarloosde krijgt nog één kans

ARNHEM – Een 53-jarige hobbyboer uit Poederoijen moet een boete van 1.000 euro betalen voor het verwaarlozen van zijn dieren. Ook kreeg hij een voorwaardelijke geldboete van 300 euro opgelegd van de Arnhemse politierechter.

De dierenpolitie bezocht de boerderij van de Poederoijenaar het afgelopen voorjaar verschillende keren. Vermagerde dieren, konijnen zonder drinkwater, schapen met schurft, dode dieren en ratten liggend in hun eigen urine werden gevonden bij de boer. ,,Het is ronduit smerig wat ze daar aantroffen’’, sprak de politierechter zijn afschuw uit. ,,U heeft de plicht om goed voor uw dieren te zorgen."

Nog een kans
De rechter nam het de hobbyboer kwalijk dat hij niet de hulp van een dierenarts heeft ingeschakeld. Een gewond konijn moest worden afgemaakt en pas na aandringen van de dierenpolitie heeft de man zijn schapen behandeld tegen schurft.

De officier van justitie eiste eerder een verbod op het houden van dieren. Dat vond de politierechter nog een stap te ver. ,,U krijgt van mij nog een kans.” Wel voorspelde de rechter intensieve controles door de dierenpolitie.

Zaltbommel e.o.