Volledig scherm
Onder anderen de Gelderse gedeputeerde Josan Meijers (midden) en de Bommelse burgemeester Peter Rehwinkel lieten zich opsluiten in de escape room op Slot Loevestein in Poederoijen. Die werd woensdagochtend officieel geopend. Links beheerder Jacques Mombers in de rol van Hugo de Groot. © Marcel Köppen

Hugo helpt prominenten een handje bij ontrafelen escape room Slot Loevestein

POEDEROIJEN - Hugo de Groot weet natuurlijk als geen ander hoe dat moet, ontsnappen uit Slot Loevestein. De rechtsgeleerde deed het in 1621 en was woensdagochtend hulplijn van een groepje prominenten dat bij wijze van officiële opening de escape room betrad.

De zes die zich vrijwillig lieten opsluiten om zichzelf vervolgens  aan de hand van hints en opdrachten binnen een uur te bevrijden waren de Gelderse gedeputeerde Josan Meijers, burgemeester Rehwinkel van Zaltbommel, de wethouders Bergsma en Jorritsma van de gemeente Woudrichem, wethouder Bel van de gemeente Lingewaal en Bert Jan Koekoek van de Stichting Vrienden Slot Loevestein.

Quote

Slechts één keer moest ik een tip geven toen de groep was vastgelo­pen.

Jacques Mombers in de rol van Hugo de Groot

Beheerder Jacques Mombers vervulde met verve de rol van Hugo de Groot. “Ondanks dat nog niemand uit de groep eerder een escape room gespeeld had, wisten ze het tactisch goed te benaderen. Slechts één keer moest ik een tip geven toen de groep was vastgelopen. Normaal gebeurt dat natuurlijk met de telefonische hulplijn die in de kamer aanwezig is, maar speciaal voor vandaag mocht ik er ‘live’ bij zijn. Gezien mijn eerdere ontsnappingservaring was dit voor mij een fluitje van een cent.”

Zo'n 700 mensen hebben zich sinds de opening eind december op laten sluiten in de escape room op Slot Loevestein.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement