Volledig scherm
De 17.000 kilo waspoeder die gevonden werd in Poederoijen. © Politie Bommelerwaard op Facebook

Illegale waspoederfabriek opgerold in Poederoijen: 'Rook er wel erg fris'

UPDATEPOEDEROIJEN- De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft in een loods in Poederoijen 17.000 kilo illegaal waspoeder gevonden. De loods was omgetoverd tot illegale waspoederfabriek.

De FIOD doorzocht, in samenwerking met de douane en een wijkagent uit Zaltbommel, een loods in die gemeente. Daarbij werden 25 pallets met daarop 60 dozen merkvervalst waspoeder gevonden. Daarnaast troffen ze daar 17.000 kilo waspoeder, een vulmachine, verpakkingsapparaten en merkvervalst verpakkingsmateriaal aan.

Dit alles werd waarschijnlijk gebruikt voor de handel in illegaal waspoeder. De FIOD meldt dat het poeder vermoedelijk vanuit het buitenland werd aangeleverd. Daarna werden in de loods in Poederoijnen de dozen gevouwen, gevuld met waspoeder en daarna dichtgeplakt, om daarna alles als merkwasmiddel te verkopen. 

Het is niet bekend voor welke markt het waspoeder bedoeld was, maar de FIOD gaat er vanuit dat het waspoeder in Nederland verkocht zou gaan worden.

Alle spullen in de loods zijn in beslag genomen en worden op een later moment vernietigd. Daarnaast is een strafrechtelijk onderzoek gestart.