Volledig scherm
© DG

Imago voorganger hindert lokale omroep OKÉ FM in Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Al ruim anderhalf jaar mag het in Veen gevestigde OKÉ FM, onderdeel van de Aalburgse Omroep Stichting, zich ook de lokale omroep van Zaltbommel noemen. Maar veel is daar nog niet van te merken.

Via frequentie 104.90 is de zender weliswaar al te volgen in de Bommelerwaard, via de website wordt nieuws uit deze regio gebracht en er zijn zo nu en dan Bommelerwaardse gasten in de studio.

Maar OKÉ FM laat zijn gezicht nog nergens zien. „Dat heeft alles te maken met de afwachtende houding van adverteerders en sponsoren”, zegt voorzitter Huib de Groot. „Het begrip lokale omroep is niet populair in de Bommelerwaard. Onder de vorige omroep is er het nodige misgegaan, zijn afspraken niet nagekomen en de schade die daarmee is aangericht, heeft gezorgd voor wantrouwen.”

Een charme-offensief vanuit het Bommelse college moet de omroep gaan helpen afstand te nemen van het imago van haar voorganger. Streven is om OKÉ FM tijdens de feestweek in september te gaan neerzetten als dé lokale omroep voor de gemeente Zaltbommel.

Zaltbommel e.o.