Volledig scherm
Om verkeer van en naar de tuinbouwbedrijven te leiden komt er als het aan de provincie Gelderland ligt een rotonde op de N322 ter hoogte van de Startstraat bij Nieuwaal. © Provincie Gelderland

Inloopavond in Zuilichem over tuinbouwplannen

ARNHEM/ZUILICHEM - De provincie Gelderland heeft dinsdag 16 januari (19.00-21.00 uur) een inloopavond belegd in dorpshuis Den Ham in Zuilichem in verband met verschillende ontwikkelingen rond het inpassingsplan voor de tuinbouw.

Met de aanleg van een rondweg bij Nieuwaal, van twee extra rotondes op de N322 en drie uitbreidingsplannen van bedrijven staat er het nodige op stapel in het kader van het PIP (provinciaal inpassingsplan tuinbouw Bommelerwaard). De provincie heeft de procedure hiervoor inmiddels opgestart.

De drie initiatieven betreffen een plan voor fresia's aan de Molenkampsweg in Brakel, één voor pot- en perkplanten aan de Viaductweg in Bruchem en een  plan voor champignons aan de Veilingweg in Velddriel. 

Volledig scherm
Om verkeer van en naar de tuinbouwbedrijven in Brakel een snelle toegang tot de N322 te verschaffen, wil de provincie een nieuwe rotonde aanleggen die aansluit op de Kooiweg. © Provincie Gelderland
  1. Wel provinciale felicitaties voor snel internet in buitengebied Rivierenland, maar geen geld

    Wel provincia­le felicita­ties voor snel internet in buitenge­bied Rivieren­land, maar geen geld

    ARNHEM/ZALTBOMMEL - De provincie Gelderland is blij dat het Regio Rivierenland gelukt is om vanuit Brussel toestemming te krijgen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk tot in iedere uithoek van het buitengebied. Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk laat weten dat hij Regio Rivierenland inmiddels gefeliciteerd heeft. ,,We zijn blij en we zijn vooral benieuwd naar de vervolgstappen van de regio."

Zaltbommel e.o.