Volledig scherm
© Waterschap Rivierenland

Inwoners rivierengebied moeten meer weten van risico's hoogwater

TIEL/BRAKEL - Mensen die in het rivierengebied wonen, moeten zich beter bewust worden van de risico's die het wonen achter de dijken met zich meebrengt.

Dat zegt dijkgraaf Roelof Bleker van Waterschap Rivierenland in een reactie op het Deltaprogramma 2015. De veiligheidsnorm die afgesproken is voor de dijken zegt de inwoners van het rivierengebied niet zo veel, meent Bleker. "Ze kunnen beter weten dat, mocht het mis gaan, er bijvoorbeeld twee of vijf meter water kan komen te staan op de plaats waar ze wonen."

Bij Waterschap Rivierenland zijn de uitkomsten bekend van het onderzoek naar de dijkverlegging bij Brakel. Daar wilde Bleker woensdag nog niet op ingaan. Het onderzoek wordt vrijdag besproken tijdens bestuurlijk overleg bij de provincie Gelderland.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tot 100 miljoen euro schade door Chickfriend van Nederhemertse bestuurder, crisis niet voorbij

    Tot 100 miljoen euro schade door Chick­friend van Nederhe­mert­se bestuurder, crisis niet voorbij

    NEDERHEMERT - Eierboeren lijden nog steeds onder de gevolgen van de fipronil-crisis die een jaar geleden uitbrak. Met name Duitse afnemers willen nog steeds geen Hollandse eieren voor menselijke consumptie kopen. Een jaar geleden bleek dat het bedrijf Chickfriend, van bestuurder Mathijs IJ. uit Nederhemert, in stallen het verboden bestrijdingsmiddel fipronil had gebruikt tegen bloedluis bij kippen.

Zaltbommel e.o.