Volledig scherm
'De Grens' van Ekatarina Levental is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekatarina uit de periode dat ze als 16-jarige vluchteling aankwam in Nederland. © Roel van der Aa

Jong talent op Emmy Verhey Festival

ZALTBOMMEL - In de Gasthuiskapel in Zaltbommel is gistermiddag het Emmy Verhey Festival van start gegaan. Net als vorig jaar verzorgde Ekatarina Levental de openingsvoorstelling.

Dit keer speelde ze ‘De Grens’, een voordracht met zang en harp, waarin ze vertelt over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Met in de zaal onder andere leerlingen van 4vwo van het Cambium College.

Het gratis festival, dat draait om klassieke muziek, heeft ook vandaag en morgen nog een gevarieerd programma. De concerten worden ingeleid door de Zaltbommelse violiste Emmy Verhey, die zelf niet meer speelt, maar wel verantwoordelijk is voor de programmering (zie emmyverheyfestival.nl).

Dit jaar heeft zij ervoor gekozen om met name jonge, talentvolle musici een podium te bieden. Dat heeft ze met een brede blik gedaan, want naast klassiek is er ook ruimte voor bijvoorbeeld chansons en folkmuziek. De optredens zijn zowel 's middags als 's avonds.