Volledig scherm
Heleen Bongenaar zingt op 24 maart in de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel © B Moerman

Kerkwijkse sopraan soleert in Bommelse Matthäus Passion

KERKWIJK - Heleen Bongenaar (22), studente aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en opgegroeid in Kerkwijk, zingt haar eerste grote rol op Palmzaterdag 24 maart aanstaande in de Bommelse Sint-Maartenskerk. De sopraan treedt op als soliste in Bachs Matthäus Passion.

In haar ouderlijk huis even buitehn het dorp noemt de zangeres het een belangrijke stap in haar relatief korte carrière. ",,Het kostte me jaren om die muziek in me op te nemen. Ik heb me hierop voorbereid door vooral kleinere werken van Bach te zingen. In tussentijd kreeg mijn stem de tijd om verder te rijpen. Nu heb ik het gevoel dat ik er klaar voor ben en dat ik die stukken volwaardig kan zingen." Van repetitiedrukte en plankenkoorts is geen sprake. ,,Hooguit een beetje gezonde spanning vlak voor aanvang, maar ik heb er vooral heel veel zin in en het repertoire is gekend." Dat haar eerste grote optreden uitgerekend in eigen gemeente is, ziet ze als een voordeel. ,,Er komen veel vrienden en familieleden en dat doet me goed."

De Matthäus Passion van Rivierenland wordt op Palmzaterdag 24 maart (19.30 uur tot 22.30 uur) voor de 54ste keer uitgevoerd. De artistieke leiding is voor de zevende keer op rij in handen van dirigent Aart Bergwerff. Heleen Bongenaar is het enige nieuwe gezicht onder de solisten. Adrian Fernandes keert terug als evangelist-tenor. Ook Philip Bharkudarov (Christus), Michael Wilmering en Inez Carsauw stonden eerder op de affiche, wat eveneens geldt voor het jeugdkoor van Koorschool Senta uit Rossum. De Stichting Matthäus Passion Zalbommel -nieuwe naam voor Muziek in de Sint-Maarten- tekent voor de organisatie. Toegangskaarten á 38 euro zijn in de voorverkoop via de website.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement