Volledig scherm
© Thinkstock

Klap op het oor zorgt nog altijd voor oorsuizen bij campingbezoeker Aalst

ARNHEM/ ZALTBOMMEL - Of het nu een klap was of een duw, de gevolgen voor een campingbezoeker in Aalst zijn na anderhalf jaar nog steeds merkbaar. Hij kampt met gehoorproblemen en oorsuizen. Wegens mishandeling hoorde een 65-jarige Bommelaar in hoger beroep bij het Arnhemse gerechtshof opnieuw veertig uur werkstraf tegen zich eisen.

De Bommelaar, die in juli vorig jaar op de camping aan het grasmaaien was, kreeg het aan de stok met de campinggast die zijn scooter op het gras had gezet. Hij zou een klap op het oor hebben uitgedeeld. Zelf zegt hij dat hij alleen een flinke duw heeft gegeven tegen de schouder van de man. De gevolgen voor het slachtoffer verrasten hem: een dubbelgeklapt trommelvlies en blijvende gehoorschade.

Eerder kreeg de man al een werkstraf van veertig uur, maar de Bommelaar ging in hoger beroep. Tijdens de rechtszaak werd een filmpje getoond, gemaakt met een dashboardcamera van een campinggast die net kwam aanrijden. De openbaar aanklager vond de beelden duidelijk genoeg om de mishandeling te bewijzen. Hij eist ook een schadevergoeding van 6.900 euro.

De uitspraak van het hof is donderdag 15 december.

Zaltbommel e.o.