Volledig scherm
Handwerken in Aalst © I Viersel

Laagdrempelig samen handwerken in Aalst

AALST - Ria de Vries en Eliza de Ridder kwamen met het idee om een handwerkgroep in Aalst te beginnen en maakten daar snel werk van. 'Een steekje los' trapt op 15 januari af in de Emmahof en draait om meer dan alleen breien en haken.

Zelf liep De Vries al veel langer rond met het idee om met een handwerkgroep te beginnen, maar toen ze Eliza de Ridder tegenkwam viel alles op z'n plek. De Ridder werkt in een regionaal buurtteam. ,,We hebben elkaar leren kennen tijdens een middagje soep eten samen met de STMR. Dat was in november 2017, twee maanden later is het idee al mooi uitgewerkt", aldus De Vries. 

,,In Zaltbommel is er altijd veel te doen. Het probleem is alleen dat veel mensen afhankelijk zijn van anderen als het om vervoer gaat. In de omliggende dorpen is er niet zoiets als 'Een steekje los', vandaar dat we het in Aalst willen proberen." De twee kregen een kleine vergoeding vanuit de gemeente om het project te kunnen starten. ,,Zo kunnen wij ook aangepaste benodigdheden aanschaffen als dat nodig is."

Niemand iets verplichten, dat is de insteek waar Ria en Eliza mee willen beginnen. ,,Het draait niet alleen om het handwerken. Als er mensen zijn die alleen voor een gezellig praatje of bakje koffie komen, dan is dat ook helemaal goed. We houden het graag laagdrempelig. Ook respecteren we iedereen in zijn of haar eigen tempo." De deelnemers kunnen onder andere aan de slag met breien, haken of patchwork. Hele hoge verwachtingen zijn er nog niet, ondanks positieve reacties. ,,We horen wel dat mensen het leuk vinden en dat er animo voor is. We gaan het in ieder geval één jaar proberen en we zien wel wat er gebeurt." 

De handwerkgroep begint op maandag 15 januari en vindt vanaf die dag om de week plaats.

  1. Alle winkels Kijkshop gaan dicht, dus ook in Tilburg, Den Bosch, Oss, Uden en Waalwijk

    Alle winkels Kijkshop gaan dicht, dus ook in Tilburg, Den Bosch, Oss, Uden en Waalwijk

    ZALTBOMMEL/DEN BOSCH - Alle zeventig winkels van Kijkshop sluiten hun deuren. De winkelketen, kampt al jaren met aanzienlijke verliezen. De Zweedse eigenaar The One vraagt dinsdag faillissement aan bij de rechter, zo laat de investeerder weten. De ongeveer vierhonderd medewerkers van Kijkshop komen op straat te staan. Kijkshop heeft winkels in onder andere Tilburg, Den Bosch, Oss, Waalwijk en Uden.

Zaltbommel e.o.