Volledig scherm
PREMIUM
© ROBIN UTRECHT

'Langere wachtlijsten en duurdere woningen dreigen voor huurders Rivierenland'

ZALTBOMMEL/KERKDRIEL - Langere wachtlijsten en duurdere huurwoningen van mindere kwaliteit, dat is het gevolg van een dreigende belastingverhoging van 17 miljoen euro, stellen de Rivierenlandse woningcorporaties. 

Quote

In Rivieren­land kan 17 miljoen euro minder geïnvesteerd worden in sociale woningbouw of verduurza­ming komende negen jaar

Jaap van Dam

Het gaat om de zogenoemde Anti Tax Avoidance Directive (ATAD). Deze maatregel is bedoeld om belastingontwijking door multinationals tegen te gaan. Organisaties die meer lenen dan winst maken, gaan meer belasting betalen als de plannen doorgaan. Dit pakt voor de corporaties negatief uit.

,,Dat betekent dat er in Rivierenland 17 miljoen euro minder geïnvesteerd kan worden in sociale woningbouw of verduurzaming de komende negen jaar", zegt Jaap van Dam, voorzitter van de zeven samenwerkende woningcorporaties in de regio. ,,De belastingdruk komt daarmee op een derde van de omzet; een verdubbeling van wat het nu is. Dat is fors en het gaat weer ten koste van een doelgroep die dat niet kan hebben: onze huurders."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement