Volledig scherm
Het kantoor van Rabobank Altena in Almkerk is vanaf 2019 ook het gemeentehuis van de nieuwe gemeente Altena. © Bertjan Kers/BD

Leden Rabobanken Altena en Bommelerwaard akkoord met fusie

ALMKERK/ZALTBOMMEL - De ledenraden van de Rabobanken Altena en Bommelerwaard hebben ingestemd met de fusie van de banken in Almkerk en Zaltbommel. De banken gaan vanaf 1 december verder als Rabobank Altena-Bommelerwaard.

Volledig scherm
John van Meeteren, voorzitter van de raad van commissarissen Rabobank Altena-Bommelerwaard. © Jelle de Ruiter

De samenvoeging leidt tot een andere samenstelling van de raad van commissarissen. John van Meeteren uit Rossum, oud-fractievoorzitter van het CDA in Gelderland, is de nieuwe voorzitter. De overige leden zijn het Brabantse Statenlid Inge Schüller uit Woudrichem, Nanda Huizing uit Zaltbommel, Bart van Heeswijk (momenteel commissaris van de bank in Zaltbommel), Theo Koekkoek (de huidige voorzitter van de raad van commissarissen van Rabobank Altena) en Johannes Versluijs, sinds 2011 commissaris van de bank in Almkerk.

Joan Wassink, de huidige directievoorzitter van Rabobank Altena krijgt dezelfde functie bij de fusiebank en wordt er verantwoordelijk voor de bedrijvenportefeuille. Arnoud Oldenborger, directeur Particulieren en Private Banking bij de bank in Zaltbommel, krijgt die portefeuille ook bij de nieuwe bank.

Ledenraad

Vanaf 2020 krijgt de bank een nieuwe ledenraad van dertig leden. Nu heeft Altena 29 leden die de 11.000 klanten vertegenwoordigen, Bommelerwaard heeft er 30 als vertegenwoordiging van 12.000 klanten. De banken blijven kantoor houden in Zaltbommel, Almkerk en Kerkdriel.