Volledig scherm
Aan de Veilingweg in Zaltbommel wordt dinsdagochtend nog volop opgeruimd bij het drugslab. © Annemiek Steenbekkers/BD

Leeghalen drugslab Zaltbommel in volle gang

ZALTBOMMEL - Het leeghalen van het drugslab dat maandag werd aangetroffen aan de Veilingweg in Zaltbommel is nog in volle gang. Doorgaand verkeer wordt met borden duidelijk gemaakt een andere route te kiezen.

In de straat staan een kleine vrachtwagen, een oplegger en een container opgesteld. Met de hand en een heftruck worden door onder meer medewerkers van het opruimingsbedrijf SEON  allerlei spullen verwerkt die uit het drugslab komen. Op verschillende plaatsen staan metershoge stapels kratten. Vier grote, met plastic afgewerkte bakken worden gevuld met blauwe vaten. Ook brandweer en politie zijn ter plekke.

Handhavend optreden

,,Het onderzoek is nog volop gaande'', zegt burgemeester Peter Rehwinkel desgevraagd. ,,Bekeken moet worden of de bodem ook vervuild is.'' Zodra het terrein door de politie is vrijgegeven, doen de gemeente Zaltbommel en Waterschap Rivierenland hier onderzoek naar. ,,Wij als gemeente gaan ook bekijken of we handhavend kunnen optreden.'' 

Rehwinkel refereert daarbij aan Brakel waar eerder dit jaar aan de Kooiweg een drugslab werd ontdekt.; een xtc-laboratorium en een voorraad gevaarlijke grondstoffen. ,,Een deel van het terrein en de garage in Brakel zijn voor drie maanden gesloten. Dat is vorige week gebeurd.'' 

De ontmanteling van het lab in Zaltbommel was maandag onderdeel van een grote drugsactie op veertien locaties. Het blijkt te gaan om een groot en vooral vies drugslaboratorium.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement