Volledig scherm
Een impressie van Leisure Dome Zaltbommel. © Van Aken concept/architecture/engeneering

Leisure Dome Zaltbommel wil nu haast gaan maken

ZALTBOMMEL - Het heeft even geduurd, maar nu komt er toch echt schot in de komst van het Leisure Dome naar Zaltbommel. 

Een groot vrijetijdscentrum langs de A2 bij Zaltbommel, met daarin onder andere een bioscoop, diverse restaurants, een gamehal, bowling, karten, een binnenspeeltuin met trampolines, een surfpoel en een hostel met 50 kamers. Dat plan hangt al meer dan twee jaar boven de markt, maar volgens wethouder Gijs van Leeuwen wil initiatiefnemer Focus Retail Development er nu echt vaart achter zetten. 

Drie punten

De gemeenteraad moet uiteindelijk besluiten of het vrijetijdscentrum, dat een miljoen bezoekers per jaar wil trekken, er komt. Er zal niet meteen een compleet uitgewerkt plan liggen. ,,We willen eerst dat de raad een beslissing neemt over drie belangrijke punten. Dit om te voorkomen dat we misschien veel werk voor niks doen", zegt Van Leeuwen. De gemeenteraad zal zich waarschijnlijk in november uit moeten spreken over de locatie bij het NS-station,  die ingeklemd ligt tussen snelweg A2 en spoor. Is het wenselijk dat daar zoveel mensen verblijven? Ook wil Van Leeuwen een uitspraak over de behoefte aan een bioscoop en aan meer restaurants. Pas als deze seinen op groen staan, kom het complete plan op tafel. Van Leeuwen verwacht dat dat begin 2019 zal zijn. Voor de komst van het Leisure Dome moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. 

Afgelopen donderdagavond werd de stand van zaken besproken in de commissievergadering. Dit gebeurde op verzoek van Thom Ummels (D66), die vindt dat het allemaal veel te lang duurt. ,,Het straalt allemaal weinig voortvarendheid uit." Wethouder Van Leeuwen riep in herinnering dat het feitelijke verzoek van de initiatiefnemer begin dit jaar is ingediend en in mei nog eens is aangepast. En dat eerst veel zaken onderzocht moesten worden.