Volledig scherm
Wethouder Han Looijen ondertekent samen met de leerlingen van groep 8 van de School met de Bijbel in Zuilichem een 'safetydeal' over veilig gebruik van de mobiele telefoon op de fiets. © Rianneke Mees/BD

Les in Zuilichem over gebruik mobiele telefoon op de fiets

ZUILICHEM - Groep 8-leerlingen kun je nog bijsturen, weten ze bij Veilig Verkeer Nederland (VVN). Dus vóórdat de leerlingen van groep 8 van de School met de Bijbel uit Zuilichem uitwaaieren naar scholen zoals het Cambium in Zaltbommel en de Prinsentuin in Andel, kregen ze maandag nog een waarschuwing mee over het gebruik van een mobiele telefoon op de fiets.

Samen met wethouder Han Looijen ondertekenden de leerlingen een soort contract, met daarin de afspraken: 1. Wanneer ik een bestuurder zie bellen, let ik extra goed op. 2. Onderweg zet ik het geluid uit. 3. Ik maak gebruik van een playlist (als ik wel muziek luister) en stop de mobiel dan in mijn tas.

Looijen gaf toe dat hij ook wel eens belt op de fiets. "Maar ik zie ook hoe gevaarlijk dat is. Als je samen fietst, kun je ook beter maar gewoon kletsen,” geeft hij de leerlingen mee.

Zaltbommel e.o.