Volledig scherm
Het hoopje kleren van de drenkeling. © Politie Zaltbommel

Lichaam van zwemmer gevonden in Waal bij Brakel

*UPDATE 23.59 UUR* BRAKEL - De politie heeft donderdagavond laat het lichaam gevonden van de zwemmer die sinds ongeveer 18:00 uur werd vermist bij de Waal in Brakel. Het blijkt te gaan om een 29-jarige inwoner van de gemeente Zaltbommel.

De man zou zich uitgekleed hebben in de omgeving van de veerstoep bij de voetbalvelden van Brakel en zijn gaan zwemmen, maar daarna had niemand hem meer gezien. Een vrouw die even verderop aan de Waal zat te lezen en de man niet zag terugkeren, besloot daarom alarm te slaan. Het enige wat van hem achterbleef is een hoopje kleren, een rugzak en schoenen (maat 46). De politie zette foto's van het hoopje kleding op facebook gezet in de hoop zijn identiteit te achterhalen.

Boten van Rijkswaterstaat, brandweer en de redddingsbrigade rukten donderdagavond uit om naar de drenkeling te zoeken. Tevens werd het voetveer uit Gorinchem ingezet om ter plekke te kunnen zoeken. Ook waren helikopters in touw om de Waal bij Brakel af te speuren.

Bergingsactie
Bijna drie uur later waren de overige vaar- en voertuigen van de hulpdiensten weer vertrokken. De kans dat de zwemmer toen nog levend zou worden aangetroffen, was volgens de hulpdiensten erg klein. Daarna bleven alleen beide politieboten en een vaartuig van Rijkswaterstaat nog doorzoeken met dregmateriaal. Zij troffen uiteindelijk het lichaam van de Zaltbommelaar aan en hebben dit geborgen.

Volledig scherm
Politie, brandweer en traumahelikopter op de oever van de Waal om te zoeken. © Bart Meesters

Zaltbommel e.o.