Volledig scherm
© ThinkStock

Lichamen verdronken Bommelaren vrijdag naar Eritrea voor begrafenis

ZALTBOMMEL - De lichamen van de twee jonge Eritreeërs uit Zaltbommel, die afgelopen donderdagavond in de Waal bij Brakel verdronken,  worden vrijdag teruggebracht naar hun moederland. Daar worden ze begraven. 

De 28-jarige Mebrahutu Melake (door vrienden Mebrie genoemd) had geen familie in Zaltbommel. Het andere slachtoffer, de 33-jarige Gerry Gilay Kedane, laat een vrouw en drie kinderen achter. Dinsdagochtend was er in Pand 9 een afscheidsdienst voor de twee.  Om 10.45 uur luidden daarvoor de klokken van de Sint-Maartenskerk. 's Middags was er ook nog een bijeenkomst waarbij burgemeester Peter Rehwinkel bij aanwezig was. 

Inzamelingsactie

De kosten voor de repatriëring en begrafenis in Eritrea worden voor een deel door de gemeente Zaltbommel betaald. Ook het bedrijf Ravas, de werkgever van Melake, draagt bij. En kringloop De Spullewaard, waar Kedane werkte, is een inzamelingsactie gestart. In de winkel is een gedenkhoekje ingericht, waar mensen een bericht maar ook een financiële bijdrage achter kunnen laten. 

Melake en Kedane raakten donderdagavond met hun auto te water bij de veerstoep in Brakel. Ze konden niet meer gered worden. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement