Volledig scherm
Het Fiep Westendorpplein bij Winkelcentrum De Portage. © Annemiek Steenbekkers/BD

Liever parkeerplaatsen dan een vieze waterbak bij Aldi in Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Prima plan, zo bleek dinsdagavond uit de reacties op de circa twintig extra parkeerplaatsen die de gemeente op verzoek van supermarkt Aldi wil realiseren langs de Prins Bernhardweg in Zaltbommel.

Vooral omdat die komen op de plek van de grote bak voor waterberging. De naastgelegen kleine bak wordt een groenheuvel. De waterberging wordt elders gecompenseerd. „Goed dat die waterbakken verdwijnen. Wordt alleen maar afval in gegooid”, aldus een omwonende op de drukbezochte inloopbijeenkomst over verschillende ontwikkelingen in De Waluwe. Maar toen kwam het gedeelte achter de komma: „Dan moet er ook wel gehandhaafd worden, want hoe mensen nu al soms parkeren, dat is - ik zeg het maar gewoon zoals het is - klote.”

Ingang
Zorgen over het parkeergedrag waren er dinsdagavond ook als het gaat om de nieuwe ingang naar het Fiep Westendorpplein - de parkeerplaats bij winkelcentrum De Portage. Die ingang is in de maak en komt te liggen op het punt waar de Fiep Westendorplaan straks aansluit op de parkeerplaats. Automobilisten die vanuit de richting van de witte watertoren komen, worden straks via een klein stukje Alfred Smithlaan buitenom de parkeerplaats richting Fiep Westendorplaan geleid. Dat moet de verkeersdruk op de parkeerplaats zelf verminderen.

Volledig scherm
De Aldi in Zaltbommel. © Annemiek Steenbekkers/BD

Zaltbommel e.o.