Volledig scherm
© Kees Backx/BD

Man uit Zaltbommel en neef krijgen celstraffen voor auto-inbraak en diefstal

ARNHEM/ZALTBOMMEL - De ene keer werd hij op heterdaad betrapt, de andere keer stond hij duidelijk op beelden van bewakingscamera’s. Toch ontkende een 20-jarige man uit Zaltbommel glashard dat hij betrokken was bij een auto-inbraak en een diefstal uit een tankstation, op 19 december en op 25 oktober vorig jaar in Zaltbommel.

De Arnhemse rechter trapte er niet in. Hij veroordeelde de Bommelaar en zijn 20-jarige neef uit Bilthoven tot gevangenisstraffen van elk drie maanden. Daarvan is één maand voorwaardelijk.

Bloemen
De keer dat hij op camerabeelden stond was in oktober vorig jaar. Duidelijk te zien was dat hij en een vriend allebei een boeket bloemen meenamen uit de winkel van tankstation De Lucht West. De 20-jarige Bommelaar is een bekende van de politie en werd makkelijk door hen herkend. Toch hield hij vol dat hij het niet was.

Lokauto
Hij bekende wel dat hij op 19 december aanwezig was op een parkeerplaats in Zaltbommel. Na een reeks autokraken, waarbij telkens de GPS werd gestolen uit een bepaald type Mercedes, zette de politie die avond een lokauto in. De Bommelaar en zijn neef kwamen aanrijden en verschillende agenten zagen de Bommelaar met een hamer de voorruit van het voertuig inslaan. Toen hij zijn hand in de lokauto had, werd hij aangehouden.

Het openbaar ministerie (OM) eiste een werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken. De rechter ging daar ruim overheen.

Zaltbommel e.o.