Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Man uit Zaltbommel krijgt geen straf voor mishandeling in Gameren

ZALTBOMMEL/ARNHEM – ‘Geen noodweer’, oordeelde de Arnhemse rechter en sprak vrijdag een 22-jarige inwoner van Zaltbommel vrij voor mishandeling. De man had op 2 juli in Gameren zijn slachtoffer een vuistslag in het gezicht gegeven. Maar dat kwam omdat hij werd ingesloten door de vader en zijn drie zonen toen hij in zijn auto wilde stappen om weg te rijden.

De Bommelaar had ’s nachts wat gegeten, omdat het ramadan was. Hij werd door een vriend teruggebracht naar de Ridderstraat in Gameren waar zijn auto stond.

Auto-inbraak
In diezelfde nacht zou daar in de buurt ook zijn ingebroken in een auto, waar de Bommelaar van werd verdacht omdat hij daar liep. Iemand probeerde een foto van de man te maken als bewijs. De 22-jarige begon te schreeuwen, waarop familie van de fotograaf naar buiten kwam. De Bommelaar werd ingesloten door de familie en gaf vervolgens een vuistslag in het gezicht van één van de familieleden. Beide partijen belden de politie.

Geen noodweer
Iedereen was het erover eens dat er een forse vuistslag is uitgedeeld. Volgens het openbaar ministerie (OM) was er die avond geen sprake van noodweer. De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van twee weken voor mishandeling, maar daar ging de rechter niet in mee. Het OM gaat echter niet in hoger beroep tegen de vrijspraak.