Volledig scherm
De gemeente Zaltbommel heeft meer klachten gekregen over onkruid dan voorheen. © Brigit Groeneveld/BD

Meer klachten dan andere jaren over onkruid in Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Er zijn in de gemeente Zaltbommel dit jaar meer klachten over onkruid dan in voorgaande jaren. Dat bevestigt een woordvoerster van de gemeente Zaltbommel desgevraagd. Er groeit veel groen in de goten en tussen de tegels op de stoepen.

Tot vorig jaar spoot Zaltbommel met gif, maar dat mag niet meer. De stoepen en goten worden nu bewerkt met een staalborstel en op onverharde paden moet een brander korte metten maken met ongewenst groen.

Milieuvriendelijk bestrijden
„Deze methodes zijn pas effectief als het onkruid er al staat. Spuiten kon altijd iets eerder”, legt de gemeentewoordvoerster uit. Zij denkt dat dit de belangrijkste reden voor de toename van de klachten is. „Bovendien zijn we met deze manier van bestrijden langer bezig.”

Het milieuvriendelijk bestrijden van onkruid is arbeidsintensiever en dus duurder dan een keer zwaaien met de gifspuit. Was Zaltbommel hiervoor in het verleden zo’n 15.000 euro kwijt, nu kost het jaarlijks een ton extra. Eigenlijk is er nog meer geld nodig om de stoepen onkruidvrij te houden, maar Zaltbommel heeft ervoor gekozen om het onderhoudsniveau wat te verlagen.

Zaltbommel e.o.