Volledig scherm
© Thinkstock

Melding over vuurwerkshow heeft burgemeester Zaltbommel nooit bereikt

ZALTBOMMEL - Over de vuurwerkshow bij The American Roadhouse die maandagavond menigeen in Zaltbommel verraste, is wel melding gedaan bij de gemeente. Alleen is dit afschrift niet op de juiste plek terechtgekomen, zo laat de gemeente Zaltbommel weten. Waar het is misgegaan, wordt nog onderzocht.

Het vuurwerk dat rond negen uur maandagavond losbarstte, viel niet in goede aarde. Verschillende bewoners deden hun beklag bij de politie. Die constateerde ter plekke dat het ging om een demonstratie voor vuurwerkverkopers, met medeweten van de Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA).

Niet op juiste plek
Het is de provincie Gelderland die gaat over de toestemming voor het afsteken van vuurwerk. De beoordeling ligt bij de ODRA. Afhankelijk van de hoeveelheid vuurwerk is een vergunning nodig of volstaat een melding. Dat laatste was het geval maandagavond in Zaltbommel. De burgemeester ontvangt een afschrift van deze melding. Die is in dit geval ook verstuurd, maar niet op de juiste plek aangekomen.

Aan de melder worden geen eisen voor communicatie gesteld en de omgevingsdienst zelf publiceert alleen als er sprake is van grotere hoeveelheden vuurwerk waarvoor een vergunning wordt afgegeven. ,,Wij vinden het vervelend dat omwonenden maandagavond verrast werden'', laat de gemeente Zaltbommel weten. ,,En wij gaan met de ODRA in gesprek om te bekijken hoe wij in het geval van een melding hier anders mee om kunnen gaan.''

Zaltbommel e.o.