Volledig scherm
Melvin den Otter (9) en zijn begeleider Rico. © Sven Schellekens

Melvin den Otter (9) winnaar muziekconcours in Kerkwijk

KERKWIJK – Melvin den Otter (9) heeft zaterdagavond de Aart van Rijnsbergenbokaal 2016 gewonnen. De wedstrijd vond voor de tweede keer plaats in het Dorpshuis in Kerkwijk en werd georganiseerd door fanfareorkest De Volharding.

Melvins uitvoering op bugel van Menuet van Johan Sebastian Bach leverde hem een medaille en een mooie trofee op. Na zijn solo-optreden werd Melvin bijgestaan door Rico, lid van het A-orkest van het Kerkwijkse fanfareorkest. Samen speelden ze De alpinisten.

Melvin had niet verwacht dat hij zou winnen. "Ik heb thuis een paar keer geoefend. Ik was heel zenuwachtig, dus ik wilde als eerste beginnen. Dan was ik ook als eerste klaar." Rico vertelt na afloop dat ze apart gerepeteerd hebben. Rico: "Ik heb met Melvin afgesproken dat hij zijn best zou doen. Heel knap dat hij hier wint, want hij speelt pas 1 jaar."

Inzet
​De deelnemers werden niet alleen beoordeeld op hun optreden, maar ook op hun inzet het afgelopen jaar. De Aart van Rijnsbergenbokaal is een initiatief om jeugdleden te stimuleren voor een publiek op te treden.

Zaltbommel e.o.