VIDEO: Motorrijder zwaargewond door aanrijding met auto in Aalst

UPDATEAALST - Een motorrijder is zondagochtend zwaargewond geraakt na een aanrijding met een auto op de kruising tussen de Maasdijk en Veerdam. De automobilist probeerde de plaats van het ongeval te verlaten, maar is daar aangehouden.

Einde van de ochtend ontvingen de hulpdiensten een melding over een verongelukte motorrijder. De 50-jarige bestuurder uit de gemeente Maasdriel reed in een groep over de Maasdijk toen een auto van de Veerdam dezelfde weg opreed. De motorrijder werd aangetikt en kwam klem te zitten tussen een lantaarnpaal en een woonhuis. 

De brandweer heeft de zwaargewonde man vervolgens bevrijd, waarna hij met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Utrecht is gebracht. Hij zou ernstig beenletsel hebben.

De bestuurder van de auto deed nog een poging om de plaats van het ongeval te verlaten, maar werd klemgereden door de andere motorrijders. De politie heeft de automobilist aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De bestuurder zou hebben gedronken.

De weg is door de politie afgesloten en de Verkeers Ongevallen Analyse doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Volledig scherm
© Bart Meesters

Zaltbommel e.o.