Volledig scherm
De mountainbikeroute komt te liggen aan de Ketelsteeg in Zaltbommel. © Gemeente Zaltbommel

Mountainbikeroute met 'rockgarden' aan Ketelsteeg in Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Vanaf najaar 2017 kan er aan de Ketelsteeg in Zaltbommel gemountainbiked worden op een speciaal daarvoor aangelegd parcours. De route komt naast een nieuw solarpark te liggen, zo laat de gemeente weten.

De eerste graafwerkzaamheden voor de aanleg van het circa twee kilometer lange mountainbikeparcours beginnen al in september. Vanaf het middenterrein op het oude vuilstortterrein wordt er grond naar de noordkant (Waalzijde) van de Ketelsteeg verplaatst. De komende winter wordt gebruikt om de grond in te laten klinken voor de daadwerkelijke aanleg en inrichting in het voorjaar van 2017.

Uitdagend
Er komt volgens de gemeente een uitdagend parcours met een ‘rockgarden’, verschillende betonelementen en flinke bulten die verschillende hoogtes krijgen waarover gefietst kan worden. Ook komt er een zes meter hoge uitkijktoren die door zijn ligging alles bij elkaar op zo'n twintig meter hoogte uitkomt en is er ruimte voor picknickbankjes. De planning is dat het parcours in het najaar van 2017 in gebruik kan worden genomen.

​Solarpark
Op het middenterrein van de Ketelsteeg wordt vanaf 2017 een solarpark gerealiseerd. Dit is onderdeel van de duurzaamheidsdoelstelling die de gemeente Zaltbommel zichzelf heeft opgelegd. Er is een marktpartij gevonden die dit zonnepanelenpark gaat realiseren. Naar verwachting is in het najaar meer bekend hierover.

Zaltbommel e.o.