Escape-room Loevestein.
Volledig scherm
Escape-room Loevestein. © Roel van der Aa

Net als Hugo ontsnappen uit Slot Loevestein

POEDEROIJEN - De testgroepen zijn het er over eens: de nieuwe escaperoom in Slot Loevestein is gaaf. Woensdag werd er voor de laatste keer getest voor de eerste officiële speeldag op zaterdag.

Woensdag werd de escaperoom getest door zeven meisjes. Kinderen en volwassenen konden zich vooraf opgeven voor een testronde. Die testrondes zijn belangrijk, zegt Marc van Hasselt van exploitant Novitas Heritage. ,,Er zijn al eerder testrondes geweest", aldus van Hasselt.

,,Daaruit hebben wij al wat conclusies kunnen trekken. Iedereen vond het super gaaf, maar we merkten dat mensen de escaperoom niet zo gemakkelijk vonden. Veel groepen haalden het niet binnen de tijd. We proberen de deelnemers iets beter op weg te helpen én er werd gekeken naar eventuele technische problemen."

Ontsnapping

Tijdens 'de Groote ontsnapping' wordt er gebruikt gemaakt van de poorttoren van het slot. Tijdens het ontvangst worden de deelnemers toegesproken door de kenmerkende oud-'bewoner' van Loevestein: Hugo de Groot. In 1621 ontsnapte hij vanuit een boekenkist waardoor hij zijn levenslange gevangenisstraf kon ontlopen. Het thema van de escaperoom is dan ook 'vrijheid'. Binnen een uur moeten de deelnemers uit de escaperoom zien te ontsnappen. Wie er echt zelf niet uit kan komen, kan een hulplijn inschakelen. De escaperoom kent één verhaal, maar tussen de kinderversie en de reguliere variant zit verschil in de moeilijkheidsgraad van de puzzels. De groep van woensdagmiddag liep op het laatste onderdeel vast en wist het spel helaas nét niet te halen. 

Dankzij een paar berichten op Facebook werd het nieuws over de Escaperoom erg snel verspreid. "Daar werden wij alleen maar heel enthousiast van", aldus van Hasselt. "We begrijpen wel dat mensen massaal reageerden op het nieuws. Het is dan ook een gave en unieke locatie. Het gaat erg goed met de boekingen, de kerstvakantie is zo goed als volgeboekt. Wie nog wil komen, moet dan ook snel zijn."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement