Volledig scherm
In vele huisjes op recreatiepark Het Esmeer in Aalst verblijven arbeidsmigranten. De gemeente Zaltbommel wil hier tegen optreden. © BD

Niet alleen in Aalst maar ook elders botst het met TopParken

AALST - Niet alleen op recreatiepark Het Esmeer in Aalst is er gedoe tussen de huiseigenaren en de directie van het overkoepelende TopParken. Ook elders  zijn er problemen.

TopParken heeft zestien recreatieparken in heel Nederland, waaronder Het Esmeer in Aalst en Résidence De Leuvert in Cromvoirt. Het Esmeer kwam onlangs in het nieuws omdat de gemeente Zaltbommel daar een einde wil maken aan de verhuur van huisjes aan arbeidsmigranten. Volgens TopParken gaat het hier echter gewoon om buitenlandse gasten, die voor korte tijd op het park verblijven. 

De situatie op Het Esmeer verbaast Reyer Brons niet. Hij is woordvoerder van SamBelTop, wat staat voor Samenwerkende Belangenverenigingen TopParken. Volgens hem zijn er niet alleen in Aalst maar ook op andere parken twistpunten met TopParken, zoals bijvoorbeeld de verdubbeling van de parkservicebijdrage en fabricagefouten bij bepaalde typen chalets.  ,,Zolang je een huis wilt kopen, behandelen ze je geweldig. Maar dat stopt zodra je een handtekening gezet hebt.” 

Inge Kockmann van TopParken zegt het door Brons geschetste beeld niet te herkennen. ,,Er zijn inderdaad een paar punten waarover we van mening verschillen. Maar daarover zijn we, met als doel het vinden van een redelijke oplossing, volop in overleg.  Ik vraag me af of dit echt de mening van een grote groep is, of dat dit slechts paar mannen zijn die met gif strooien.”